Zavarovanje za vaš rabljen avto uredimo pri nas na sedežu podjetja. Lahko se dogovorimo in vas obiščemo na vaši lokaciji in uredimo vse potrebno, da bo vaše vozilo primerno zavarovano. V našem podjetju sodelujemo z zavarovalnicami Sava, Adriatic Slovenica in Grawe.

OBVEZNO ZAVAROVANJE

Vsako vozilo udeleženo v promet mora biti po zakonu obvezno zavarovano!

Gre za zavarovanje pred potencialno škodo, ki ga z avtom povzročimo drugi osebi. Zavarovalne vsote so zakonsko določene, po želji jih lahko tudi zvišamo. Cena za obvezno zavarovanje je odvisna od moči motorja (KW) in bonifikacije. Z vsakim letom, ko ne prijavite škodnega dogodka, pridobite 1 premijska razreda (5% bonusa). Poleg tega lahko koristite popust na vozniške izkušnje in starost voznika, popust za mlade družine in gasilce, popust za več let brez škod ter paketni in gotovinski popust.

ZAVAROVANJE VOZNIKA AO+

Zavarovanje voznika AO plus vozniku avtomobila garantira izplačilo odškodnine v primeru telesnih poškodb v prometni nesreči. Izplačilo odškodnine za potnike v vozilu je krito iz avtomobilske odgovornosti, voznik avtomobila pa mora imeti posebej sklenjeno zavarovanje voznika AO+. Kljub temu, da ima večina ljudi sklenjeno zavarovanje AO+, se vsi ne odločijo za njega. Vsekakor je pri starejšem avtomobilu veliko bolj smiselno skleniti takšno zavarovanje, kot delni kasko, saj vam bo v primeru nesreče veliko bolj koristil. Prav tako je AO+ pogoj za večje paketne popuste. Pri določenih izračunih prinese AO+ nižjo ceno z vključenim zavarovanjem voznika, kot brez tega.

KASKO ZAVAROVANJE AVTOMOBILA

Kasko zavarovanja je namenjeno kritju škode na vašem vozilo zaradi lastne odgovornosti, narave ali dejanj tretjih oseb. Cena za kasko zavarovanje je odvisna od nove nabavne Eurotax vrednosti avtomobila in premijskega razreda pri kasko zavarovanju.

DELNI KASKO

Z delnim kaskom se lahko zavarujete proti posameznim nevarnostim, ki se pogosto zgodijo pri zavarovanju avtomobila. Delni kasko lahko sklenete z ali brez polnega kaska, torej ga lahko dodate tudi samo obveznemu avtomobilskemu zavarovanju.

DELNI KASKO – PARKIRIŠČE

Delni kasko parkirišče vas ščiti pred škodo, ki jo stori neznana oseba z avtomobilom na vašem avtomobilu. Na primer, da vam nekdo pri parkiranju poškoduje avto. Zaradi poškodbe se prestraši in odpelje, ne da bi vao tem obvesti ali vas počakal. V tem primeru bi si morali škodo kriti sami, če pa imate delni kasko – parkirišče, si škodo pokrijete iz tega naslova. Poleg škode neznane osebe, je krit tudi padec ledenih sveč pri pravilno parkiranih avtomobilih.

DELNI KASKO – PARKIRNI PROSTOR

Delni kasko – parkirni prostor je možno skleniti poleg avtomobilske odgovornosti ali kot dopolnilo kasko zavarovanju. V primeru manjše škode, bi bilo nesmiselno kriti škodo iz polnega kaska, saj bi pri tem plačali odbitno franšizo in nazadovali pri premijskem razredu. Tako je priporočljivo zraven polnega kaska skleniti tudi delni kasko. Na začetku je obstajal samo delni kasko za parkirišče brez odbitne franšize, kar pomeni, da ob prijavi škode, niste rabili plačati ničesar. V zadnjem času se pri zavarovalnicah pojavlja nova ponudba, ki omogoča izbero odbitne franšize v fiksnem znesku. Tako je možno v primeru škode na parkirišču plačati določen znesek, ostalo škodo krije zavarovalnica. Zaradi tega boste privarčevali pri premiji za zavarovanje parkirišča.

DELNI KASKO ZA STEKLA, OGLEDALA IN SVETLOBNA TELESA

Pri zavarovanju stekel z delnim kaskom se zaščitimo pred najpogostejšo obliko škode na vozilu. Nad vsakim udeležencem v prometu preži nevarnost, da poči steklo ali vanj prileti kamen. Počeno steklo vas lahko doleti na vsakem prevoženem kilometru in ne glede na to, ali je poškodba majhna razpoka, jo moramo hitro popraviti. V primeru, da poškodbe ne popravimo, se lahko le ta razširi in uniči celotno steklo. Stekla lahko z delnim kaskom zavarujemo samostojno, poleg avtomobilske odgovornosti ali v sklopu polnega kaska.

Smiselnost za zavarovanje poleg polnega kaska je enak, kot pri drugih oblikah delnega kaska, še posebej pa to velja za stekla. V primeru male poškodbe se nam ne izplača uveljavljati škodo iz polnega kaska. V tem primeru bi zaradi uveljavljanja kaska nazadovali v premijskem razredu. Prav tako bi nek del škode plačali sami, v kolikor smo imeli sklenjeno zavarovanje z odbitno franšizo. Zaradi tega je zraven polnega kaska smiselno zavarovati stekla tudi z delnim kaskom. Popolni kasko že zajema vse delne kaske kot dodatna kritja. Poleg stekla je možno zavarovati tudi ogledala in svetlobna telesa, ki se lahko hitro poškodujejo zaradi naleta ali dotika kakšnega predmeta.

DIVJAD IN DOMAČE ŽIVALI

Delni kasko imenovan “Divjad in domače živali” vas ščiti pred škodo, ki jo lahko utrpimo ob neposrednem trku/naletu z divjo živaljo ali domačimi živalmi. Posledice takšnega naleta so lahko velike, zato je takšno zavarovanje priporočljivo za vse, ki se vozilo ob stranskih cestah, mimo travnikov ali gozdov in povsod tam kjer je velika verjetnost, da živali prečkajo cesto.